Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Inne sortowanie - pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy istnieją inne sortowania w c++ oprócz: bucket sort (kubełkowe), insertion, quick, shell, radix, counting, select i shell?

Potrzebuję jakiegoś jeszcze jednego do referatu. Z góry dziękuję za pomoc oferuję plusiki! :)

Opublikowano
Opublikowano

Dokładnie, o algorytmy sortowania, zapomiałem dopisać. Pojęcie mam podstawowe bo dopiero zacząłem przygodę z tym językiem.

Opublikowano

Widzę, że masz o tym małe pojęcie, bo C++ to tylko język. I nie ma w nim żadnych sortować, cokolwiek by miało to znaczyć.

F2gVSjS.jpg

Opublikowano

Widzę, że masz o tym małe pojęcie, bo C++ to tylko język. I nie ma w nim żadnych sortować, cokolwiek by miało to znaczyć.

F2gVSjS.jpg
nie rozumiem? Nie mam tu racji?

sortowań*

Opublikowano

Dokładnie, o algorytmy sortowania, zapomiałem dopisać. Pojęcie mam podstawowe bo dopiero zacząłem przygodę z tym językiem.

Jeżeli jeszcze potrzebujesz o algorytmach sortowania, to TU masz ładny zbiór róznych algorytmów z ich wyjaśnieniami i rozwiązaniami w różnych językach.

W sumie to za leży jak zinterpretujemy jago zdanie...

Autorowi chodziło, jak już się dowiedzieliśmy :), o algorytmy sortowania, które są zazwyczaj opisywane przez różne języki programowania. A sam język czegoś takiego jak "sortowanie" nie posiada (przynajmniej z tego co mi wiadomo, ale mogę się mylić ;d)..

Przytaczając wikipedie:

Należy zdawać sobie sprawę z różnicy między algorytmem, będącym niezależnym od jego implementacji przepisem, a programem, który może zostać zinterpretowany i wykonany przez komputer.

Tak czy siak, jeżeli ktoś napisze "typy sortowania w C++" czy "algorytmy sortowania", każdy będzie wiedział o co chodzi.

ale z povskill to się zgodzę :D:D

Opublikowano

To prosze. Powiedzcie mi.

Jakie są sortowania w C++?

Tak czy siak, jeżeli ktoś napisze "typy sortowania w C++" czy "algorytmy sortowania", każdy będzie wiedział o co chodzi.

Jak ktoś mówi komplikator to też mamy to ignorować i domyślać się o co chodzi? Ma on dalej myśleć, że to komplikator?

Poprawne zrozumienie i posługiwanie się pojęciami w informatyce jest bardzo ważne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...